En verden af liggeunderlag – Hvilket liggeunderlag skal du vælge?

To liggeunderlag sammen er næsten en madras (foto eventyrsport.dk)

To liggeunderlag sammen er næsten en madras (foto eventyrsport.dk)

Det er uundværligt på outdoor-ture. De fås i mange forskellige modeller og prisklasser. Der er tale om liggeunderlaget. Et godt liggeunderlag er vigtigt for at isolere bedst mod kulden fra jorden. Det bør du tage med i dine overvejelser, når du køber liggeunderlag.

Liggeunderlagenes konge

Er du en garvet grøn opdagelsesrejsende, der har tilbragt mange nætter under åben himmel, så ved du sikkert allerede, hvor vigtigt det er at have et godt liggeunderlag med på udflugten. Du ved, at god kvalitet koster penge, men at det er en investering i bedre udflugter og bedre oplevelser.

Særligt gode liggeunderlag koster mere end de grøn-lilla modeller, du kan få for en slik. Men du får også mere for pengene. Liggeunderlaget Kraftla XXL fra Nordisk betegnes som luksussengen inden for liggeunderlag. Den indeholder massere af skum, som forhindrer direkte kuldetransport mellem jord og sovepose. Denne sovepose kan eksempeltvist isolere ned til en temperatur på – 20 grader, og den er udstyret med metalventiler, du ikke kan træde i stykker. Prisen er 799 kr. En investering, der sikkert gør det svært at vende tilbage til et almindeligt liggeunderlag.

De billigere udgaver

Er du dog grøn på outdoor-området, og sover du kun udenfor få gange på et år eller måske endnu sjældnere, så bør du måske ikke betale en bondegård for en luksusseng af et liggeunderlag. Du har et andet behov og et andet sted at investere de store penge.

Dog kan liggeunderlag også fås billigere og i stadig god kvalitet. Eksempler kan være modeller fra Nordisk eller Nordpol. De billigste ligger i prisklassen 249-299 kr. Her får du også gode liggeunderlag til en mere overkommelig pris.

På liggeunderlaget vil der stå, om det er til sommer- eller helårsbrug. Sørg for at lav en afstemning med dit indre outdoor-jeg, så du ikke pludselig ligger i en snehule på et sommerliggeunderlag. Det bliver en kold fornøjelse.

Tip: To liggeunderlag kan gøre forskellen

Mange mener, at man isolerer sig bedst mod kulden ved at placere to liggeunderlag oven på hinanden. Først et skumliggeunderlag. Derefter et oppusteligt liggeunderlag ovenpå.

Se liggeunderlag i forskellige prisklasser her.

Share

2 thoughts on “En verden af liggeunderlag – Hvilket liggeunderlag skal du vælge?

  1. Pingback: Soveposer kan bruges af alle

  2. Pingback: En luftmadras til dig, der ikke bare vil ligge rimeligt

Skriv et svar