Det rigtige udstyr: Bliv klar til skiferie i Sverige

Sverige er en af de mest populære skisportsdestinationer i Skandinavien, og det er ikke uden grund. Det smukke landskab kombineret med fantastiske skifaciliteter er noget af det, der gør Sverige til en attraktiv destination, når vi taler om skiferier. Alt dette kombineret med en relativ kort afstand fra det danske samt priser, der i den grad er fornuftige, når vi taler om en skiferie. Se eksempelvis her.

Har du styr på skijakken?

Før du investerer i din næste skijakke, vil vi fortælle dig omkring det essentielle, du bør vide i forhold til en skijakke, så du er godt klædt på i bogstaveligste forstand. Vi starter med snefang, som er vigtigt for din skijakke, idet du vil undgå sne op af ryggen, hvis du har en skijakke med et godt snefang. De fleste af os styrter før eller siden på skiferien, så derfor er det noget, som alle bør overveje i forhold til en skijakke.

Vælg teknisk udstyr med smarte detaljer

Justerbare ærmer og hætter er ligeledes noget, du med garanti vil blive glad for. Hermed undgår du sne i ærmerne samt sne, der løber ned af nakken. Hvis du finder en skijakke med forstærkede syninger til en fornuftig pris, bør du helt klart overveje jakken, idet forstærkede syninger gør jakken mere modstandsdygtig samt sikrer holdbarheden og gør jakken åndbar. Når jakken er åndbar, sikrer den dig mod kulde og fugt.

Din skijakke bør også være udstyret med ventilationsmuligheder, som også er en af de mest vigtige ting, idet du selv får muligheden for at regulere temperaturen i skijakken. Afhængigt af årstiden kan dette være guld værd. De sidste vigtige detaljer, du bør overveje i forhold til din skijakke, er åndbarhed og hvorvidt den er vandafvisende eller ej. Åndbarheden sikrer din krops velbehag, og den vandafvisende effekt sikrer, at du ikke bliver drivvåd.

Skibukserne er også vigtige

Med en skijakke og skibukser er du sikret det ydre lag. Vi kommer til det indre lag lidt senere, men når vi taler om skibukser er der et par essentielle detaljer, som du bør være informeret omkring, før du investerer i et par nye skibukser. Vandtætheden i dine skibukser er essentiel, og dette bliver målt i millimeter i vandsøjletryk, herunder eksempelvis 5000 mm. eller 10000 mm. Det du skal kigge på i forhold til tallet er, at jo højere tallet er, jo højere er vandtætheden.

Dermed kan du holde vandet ude, og det bliver du helt sikkert glad for på skiferien. Udover vandtætheden bør du også kigge på åndbarheden, som er buksernes evne til at få fugt væk fra kroppen, så den ikke bliver kold og utilpas. Dette måles i gram fugt per kvm på 24 timer. Her siges det, at et par skibukser med en åndbarhed på 3000 g/kvm/24hr er åndbare. Husk især åndbarhed og vandtæthed, når du kigger på skibukser.

Glem ikke …

Før du er helt klar til skiferien i det svenske bør du lige tage et par afgørelser mere. Det er vigtigt, at du ikke glemmer skiundertøj, skibriller, skistrømper, skihandsker, hue og eventuelt en halsedisse. Her er det også vigtigt, at du kigger på åndbarheden, idet skiundertøjets egentlige funktion består i, at fugten skal føres væk fra din krop, så du kan holde på varmen, og din krop forbliver tilpas.

Skibriller sikrer dig blandt andet mod øjenskader eller infektioner, så dem må du ikke glemme, når du drager på skiferie i det svenske. Skistrømperne er en vigtig del af skituren, og det er vigtigt, at du vælger et par, der går helt op til knæene. Ved at gøre dette undgår du kanter fra strømpen, der slutter i støvlen. Skihandsker finder du en masse af, og der findes blandt andet handsker til snowboard, langrend og almindelig ski.

Hvis du husker alle disse ting, så har du i hvert fald udstyret i orden til din næste skiferie, hvad end det bliver i det svenske eller andetsteds.

Share

Skriv et svar